23 september 2016
19:00

Jitex U

Referat: Hisingsbacka FC - Jitex U

Ännu en tuff seriematch mot ett lag före oss i tabellen, vid seger idag skulle vi dock passera Hisingsbacka. Men att slå dem på hemmaplan är ingen lätt uppgift, ett duktigt välspelande lag med 3-5 tjejer som är med i deras dam div 2 lag varje match.
Vi förväntade oss en anstormning av hemmalaget från start men de de lila tjejerna är förberedda och de första 10 min går till oss, dock utan att vi kommer till något farligt avslut. Sedan tar HBFC över lite och försöker hitta runt på båda kanterna. Dock lyckas vi neutralisera deras mittfält ganska bra i första halvlek och efter 15-20 min börjar vi ta över spelet allt mer igen. Vi börjar hitta igenom med instick, framför allt på högerkanten och har ett par frilägen där vi inte får bollen förbi hemmamålvakten. Till slut lyckas vi dock med en fin passning från vänster till höger mellan deras mitt- och ytter-back och vår högerbreddare (inlånad från F01) kan tåa bollen förbi en utrusande målvakt, 1-0 och med vår avslutning på halvleken tycker vi nog att det var rättvist. Men en bra början från båda lagen.
I andra tar vi åter tag i det direkt, efter bara ett par minuter hittar vi igenom med ett instick till vår forward som skjuter rakt på hemmamålvakten men forward nr 2 kan fånga upp returen och få in den trots att målisen nästan är tillbaka i målet. En riktgt bra start på halvleken och kanske lite för bra för även om vi fortsätter med samma tempo ett tag till så börjar vi tappa lite och efter 15 min är det hemmalaget som börjar pressa oss med många bolllar i djupled på sina snabba forwards. Vi försvarar oss länge bra men så rinner en forward igenom och reducerar till 1-2.
Nu ökar energin och pressen från hemmalaget samtidigt som vi tappar kampen på mittfältet en stund. Kvitteringen 2-2 kommer med cirka 15 min kvar av matchen och det känns som att vi kommer att få en jobbig avslutning.
Men vi lyckas hitta farten igen, hittar ut med en boll på vänsterkanten där vår ytterforward får på ett skott i närsta krysset, ledning igen och väldigt skönt i det läget och ganska kort efter kvitteringsmålet.
Sista 10 min är nervösa med lägen eller halvchanser åt båda hållen och även några riktigt bra lägen för oss där vi har ett skott i fritt läge klockrent i stolpen samt ett friläge där målvakten är bra med och kniper bollen mitt framför fötterna på ett annat inlån för kvällen, denna från F02.
Resultatet blir 2-3, en seger för oss och det var både skönt och roligt efter den insaten tjejerna gör.
En välspelad match i högt tempo mellan två lag som vill spela bollen i laget, åter igen en riktigt bra juniormatch som publiken fick se. HBFC är duktiga men idag var vi lite vassare och vi kände redan innan uppvärmningen att vi hade ett bra go i laget, lite samma som förra matchen mot Eriksberg.
Även andra matchen i följd som vi ger chansen till några yngre spelare att komma upp, idag en 01a och två 02or som kommer upp och gör mycket bra insatser den stunden de spelar.
Grym insats tjejer, nu njuter vi av helgen och tar nya tag till veckan!